Juurikas. Tervisliku talveune käsiraamat

Mart Juur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
poliitikud pilves
poliitikud pilves Foto: Montaaz Montaaz

Ma olen alati uskunud, et kui igapäevane elu muutub tüütavaks ja üksluiseks, pakuvad unenäod varjupaika, kuhu põgeneda pealetükkiva tegelikkuse eest. Nüüd aga olen hakanud selles kahtlema. Näen unes täielikku jampsi, öö läbi käib õudne tramburai. Magan rahutult ja ärgates tunnen end rampväsinuna.

Õhtul jõin magusat piparmünditeed, kuulasin rahustavat paaniflöödimuusikat, mediteerisin meritäheasendis ja ühtlustasin hingamise universumi rütmiga, nagu õpetab „Tervisliku talveune käsiraamat väsinud põllumehele“. Enne uinumist sisendasin enesele, et unemaal ootavad mind kaunid inimesed, huvitavad seiklused ja hindamatud teadmised, millele vaid magajal on juurdepääs. Silmad vajusid kinni, teadvus kustus – ja kohe oli Kaja Kallas platsis.

„Hea valija, pane nüüd hoolega tähele. Ma ei hakka tegema pikka sissejuhatust Reformierakonna valimisprogrammi, sest olulisem osa sai eile ja üleile öösel juba ära räägitud,“ ütles kaunis Kaja. „Täna tutvustan pensioniplaani, mis garanteerib sulle 5 eurot lisaraha igas kuus. See on summa, mis määrab Eesti tuleviku.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles