Film, mis lunastab kõik su pättused

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John C. Reilly ja Steve Coogan filmi "Stan & Ollie" esitlusel Londoni filmifestivalil.
John C. Reilly ja Steve Coogan filmi "Stan & Ollie" esitlusel Londoni filmifestivalil. Foto: Can Nguyen/Capital Pictures / CAN/Capital Pictures

Vii oma ema kinno vaatama brittide mullust parimat filmi «Ollie ja Stan» ning sa saad andeks kõik oma patud hällist ülikoolini ja edasigi veel.

See film on just neile, kes loevad läbi kõik artiklid, mis ilmuvad juba ammu surnud Eesti naljameeste sünni- või surma-aastapäevadel, ning kellele meeldib ajakiri, mille ainus sisu on ammu teada lugude uuesti üle rääkimine. Kes on seniajani veendunud, et Eestis pole olnud paremat koomikute paari kui Jüri Järvet ja Eino Baskin ning ükski hilisem aastavahetuse teleprogramm pole iial olnud nii hea, kui oli Urmas Kibuspuu ja Jüri Krjukovi oma.

Nende naljameeste ammustest aegadest pärit ja ajaproovile vastu pidanud naljad ei vea sind kunagi alt, neid teatakse une pealt ja need on kui iselaadi lohutustoit, mille maitse on lapsepõlvest alates ajusagarasse kinnistunud. See maitse peab alati olema sama, midagi ei tohi muutuda, sest siis pole see enam õige. Ehk nagu ütles filmis ujumiskostüümivõistluse korraldajast vanem proua – on nii tore, olete koos laval ja teete neid vanu nalju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles