Katrin Tegova lavastab ooperit ja mõtleb ka maalikunsti proovimisele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Tegova istus fotograafi ette abikaasast kunstniku Enn Tegova ateljees Tartu kunstimajas, kus lõhnas õrnalt tärpentini järele.
Katrin Tegova istus fotograafi ette abikaasast kunstniku Enn Tegova ateljees Tartu kunstimajas, kus lõhnas õrnalt tärpentini järele. Foto: Sille Annuk

Küsimustele muusika, armastuse, filminduse ja nimevahetuse teemadel vastab režissöör ja stsenarist Katrin Tegova, kes on võtnud festivali PromFest pakkumisel lavastajana käsile Vincenzo Bellini ooperi «I Capuleti e i Montecchi». Lavastus valmib Kaunases ja tuleb «Romeo või Julia» nime all vaatajate ette mai lõpul Endla teatris.

Kui palju on olnud filmirežissööril ja stsenaristil varem muusikaga süvitsi kokkupuutumist?

Süvitsi vist ei olegi. Aga olen lõpetanud Lihula muusikakooli akordioni erialal. Seitse aastat sai õpitud ning nooti tunnen. Ooperit lavastama asudes on kindlasti väga suureks abiks see, kui oskad partituuri lugeda. Mul endal oli hea meel, et näe, kordki on otsene kasu sellest, et muusikakoolis käisin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles