Veidrikud seiklevad edasi

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Claypool Lennon Delirium «South of Reality»
The Claypool Lennon Delirium «South of Reality» Foto: Albumikujundis

Les Claypool on laialdaselt tuntud kui üks tänapäeva võimekamaid basskitarriste. Ansambli Primus juhina on ta samas kogunud tuntust kui tõeline ekstsentrik, kes kohtleb oma instrumendi nelja keelt viisil, mille peale enamik tsunftikaaslasi ealeski ei tuleks. John Lennoni ja Yoko Ono poeg Sean Lennon pole aga kogu oma elu jooksul vist kunagi saanud kogeda midagi, mida võiks kirjeldada kui „normaalsust“.

2015. aastal ristusid nende kahe veidriku teed. Kuus nädalat Claypooli Rancho Relaxo nime kandvas kodus veinijoomist ja musitseerimist kulmineerus laiemale auditooriumile täiesti ootamatu plaadiga „The Monolith of Phobos“, mis pakkus kuulajale mõndagi, mida tänapäeva muusikast enam oodatagi ei osata: julgeid psühhedeelseid ekstsesse, milles kohtuvad Syd Barretti aegse Pink Floydi tormilisus, King Crimsoni atmosfäärsus kui ka biitlite happesemate perioodide harmoonilised lained. Viimast toetab mõistagi tõsiasi, et ka vokaalne käbi ei näi kännust ülemäära kaugele kukkuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles