Vanemuine ja Estonia purjetavad teatrimerel nüüd Tallinki toel

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallink Grupp sõlmis teisipäeval rahvusooper Estonia ja Vanemuise teatriga kolmeks hooajaks koostöölepingud, asudes mõlema teatri peasponsoriks. 

Kui suure summaga etendusasutusi toetakse, seda ei soovinud Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene täpselt öelda, ta nentis vaid, et tegemist on kuuekohalise summaga ning mõlemat teatrit koheldakse võrd-selt. Teadaolevalt on Ees-tis esmakordne see, et üks eraettevõte võtab enda hoole alla peasponsorina korraga kaks Eesti suurimat  kultuuriorganisatsiooni.

Nõgene nentis, et Eesti suurima ettevõttena tunneb Tallink vastutust ühiskonna ees. «Kuid meie jaoks on see ka investeering – töötajate, klientide, koostööpartnerite vaates. Loodame, et mõlemad teatrid toovad oma kõrge kunstilise tasemega siia kultuurielamusturiste Skandinaaviast ja mujalt, et oleks jätkuvalt põhjust Eestit külastada. Lisaks loodan, et meie koostöö innustab ka teisi Eesti ettevõtteid meie kultuuri, sporti ja ühiskonda laiemalt pa-nustama,» märkis Nõgene.

Nii Estonia kui ka Vanemuine on valusalt tunda saanud, mida tähendab Soome turistide huvi vähenemine Eesti vastu, seetõttu loodavad mõlemad teatrid, et koostöö Tallinkiga toob teatrisse tagasi vahepeal kaduma kippunud välispubliku.Tallink Grupile kuulub 14 laeva ning firma sõidab Tallinki ja Silja Line’i kaubamärkide all seitsmel laevaliinil. AS Tallink Grupp annab tööd enam kui 7400 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal. 2018. aastal teenindas Tallink Grupp 9,8 miljonit reisijat ning vedas ligikaudu 385 000 kaubaveoühikut kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles