Võidujooks endale antud ajaga

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nautimiseks mõeldud geifilm. Denis Podalydès, Pierre Deladonchamps ja Vincent Lacoste filmis «Naudi, armasta ja jookse kiiresti». foto: Kaader filmist
Nautimiseks mõeldud geifilm. Denis Podalydès, Pierre Deladonchamps ja Vincent Lacoste filmis «Naudi, armasta ja jookse kiiresti». foto: Kaader filmist Foto: Kaader filmist

Pariis, üheksakümnendate aastate keskpaik. Õhus on punase veini ja kevade hõngu. Kohvikud sumisevad. Seljataha jäävad hämarates baarides mööda saadetud ööd ning hommikutunnid, mil uimased sammud koju kannavad. Geidraama «Naudi, armasta ja jookse kiiresti» on poeem Pariisist ja Pariisile. Ning ennekõike eludele, mis mööduvad ses maagilises, joobnud linnas, kuhu tuhanded on läinud kord õnne otsima.

Jacques (Pierre Deladon­champs) on kolmekümnendates eluaastates kirjanik, kelle ellu jääb rohkelt romansse, üks tõeline armastus ning soov raiuda end kirjasõnaga ajalukku. Ta elab ühes oma pojaga Pariisis, peamiseks seltsiliseks ja hingetohtriks parim sõber ja naaber Mathieu (Denis Podalydès). Vanem gei-härrasmees Mathieu kehastab filmis tasakaalukat mõistuse häält. Vastupidiselt Jacquesile, kes püüab võtta endale antud ajast viimast.

Juhus viib kirjaniku kokku Arthuriga, bretooni tudengiga, kelle ööd veerevad hommikusse sama rahutult. Arthur Vincent Lacoste kehastuses sarnaneb Honoré varasema muusa, Louis Garrelli mängitud noorukitega. Ta on noor ja nägus, raamatutest sisse võetud mässaja, kes alles otsib oma teed ja esimest põletavat armastust. Samal ajal peab Jacques vaatama silma oma romantiliselt ebaõnnestunud minevikule ja keha laastavale haigusele. Hoolimata vastuoludest tärkavad nende kahe vahel tunded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles