Ehe Kurvits õlis

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Art brut meistri Aivar Kurvitsa lapsemeelset siirust pole suutnud maha nühkida ei Eesti NSV ega Eesti Vabariigi hooldekodud. See kajastub tema loominguski.
Art brut meistri Aivar Kurvitsa lapsemeelset siirust pole suutnud maha nühkida ei Eesti NSV ega Eesti Vabariigi hooldekodud. See kajastub tema loominguski. Foto: Urmas Luik

Kui Pärnu uue kunsti muuseumi eestvedaja Mark Soosaar paarkümmend aastat tagasi Aivar Kurvitsat Tammiste hooldekodus esimest korda kohtas, nägi ta ligemale 40aastast meest, kes alles otsis ennast.

„Ühel hetkel küsisin Aivari käest, kas ta ei tahaks meie rahvusvahelisel aktinäitusel „Mees ja naine“ esineda. Selle peale küsis Aivar, keda ta võiks kujutada. Ütlesin: „Aga alusta kõige esimestest aktidest, alusta Aadamast ja Eevast“,“ mäletab Soosaar ajendit, kuidas riburada hakkasid sündima maalid. Nüüdseks on Kurvitsast tema hinnangul saanud Eesti suurim art brut’i meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles