Ajaloo kõige rajum muusikafestival tuleb jälle

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal ajal kui eestlased raudse eesriide taga vaevlesid, toimus teispool ookeani muusikafestival Woodstock, mis meelitas kohale pea pool miljonit inimest ning muutis ajalugu. Nüüd, 50 aastat hiljem tuleb see uuesti.

1969. aastal toimunud legendaarne hipifestival Woodstock, mida kogunes vaatama üle 400 000 inimese, tähistab tänavu 50. sünnipäeva. Festivali, mis olevat muutnud rokkmuusika ajalugu, üritati tagasi tuua ka kümne aasta eest, 40. sünnipäeval, kuid tol korral tulutult. Nüüd on aga kuupäevad paigas ja esinejad valitud.

Festivali peaesinejate seas on Miley Cyrus, Halsey, Jay-Z, Imagine Dragons jpt, kolme päeva peale kokku üle 80 artisti. Esimesel õhtul esinev Cyrus on öelnud, et kavatseb kaks järgmist päeva festivali täiel rinnal nautida. Üritus toimub 16.–18. augustil Watkins Gleni külas New Yorgis, umbes 250 kilomeetri kaugusel esialgse ürituse toimumispaigast.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Woodstock (@woodstock) on

Fännid on tõstnud kisa, et kui esialgne festival oli rokiüritus, ei erine Woodstock 50 kuidagi paljudest teistest suvistest popifestivalidest. Rokkbändidest esinevad tänavusel üritusel näiteks The Killers, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Greta Van Fleet, The Black Keys, Rival Sons.

Märkimisväärne on ka see, et rokkbänd Santana, mis esines Woodstocki festivalil 1969. aastal, astub üles ka tänavu, ehkki mitte päris samas koosseisus.

Legendaarne Woodstocki festival toimus New Yorgis Catskilli mägedes asuvas piimafarmis 1969. aasta 15.–18. augustil ning seda reklaamiti kui «kolme päeva täis rahu ja muusikat».

Üritusel esines 32 artisti, nende seas Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin ja Creedence Clearwater Revival. 1970. aastal tehti festivalist dokumentaalfilm nimega «Woodstock», mis võitis ka Oscari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles