Pärnu filmifestivali vedur Vaiko Edur vaatab tipphooajal kuni 20 filmi päevas

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Eduri selja tagant paistev Vanalinna põhikooli hoone võõrustab sel suvel Pärnu filmifestivali külalisi ­juba 33. korda.
Vaiko Eduri selja tagant paistev Vanalinna põhikooli hoone võõrustab sel suvel Pärnu filmifestivali külalisi ­juba 33. korda. Foto: Mailiis Ollino

Ehkki halva eeskuju mõttes eelistaks ta sellest vaikida, on fakt, et Pärnu filmifestivali ühele vedureist Vaiko Edurile sai teekond dokumentaalfilmimaailma telgitagustesse alguse vene kirjanduse tunnist poppi tegemisest.

Muidugi ei saa välistada, et kunagi oleks ta Baltikumi vanimat filmifestivali korraldava uue kunsti muuseumi uksest võib-olla selletagi sisse astunud. Avastanud sealt väärt kunstiraamatute kogu, põrganud neid ennastunustavalt lehitsedes ootamatult kokku filmimees Mark Soosaarega ja jõudnud ikka sinna, kus ta nüüd on.

Pärnu filmifestivalile linateoseid valides vaatab Edur igal aastal läbi ja annab oma hinnangu mitmesajale filmile. Homme jõuab sarjas “Eesti lood” teleekraanile tema esimene dokumentaallinateos “Surmatants”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles