Eesti Rahva Muuseum tähistab 110. tegutsemisaastat rahvapeoga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: EESTI RAHVA MUUSEUM : TARTU, EESTI, 11AUG16 - 
Pildil Eesti Rahva Muuseumi uus hoone.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: EESTI RAHVA MUUSEUM : TARTU, EESTI, 11AUG16 - Pildil Eesti Rahva Muuseumi uus hoone. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühapäeval, 14. aprillil tähistab Eesti Rahva Muuseum oma 110. sünnipäeva suure rahvapeoga. Sissepääs nii peole kui ka näitustele on kogu päeva jooksul tasuta.

Suure sünnipäevapeo muuseumi silla-alal (Muuseumi tee 2, Tartu; A-sissepääs) avab kell 14 ERMi direktor Alar Karis. Peomeeleolu loob Tartu Ülikooli Akadeemiline Puhkpilliorkester Popsid, laulab Lauri Liiv ning tantsusõpradele näitavad samme ette Katrin Pärn ja Janek Savolainen.

Sünnipäevalistele pakutakse suurimat ERMis seni nähtud torti, mis kaalub 110 kilo. Muuseumipoes ootavad külastajaid sooduspakkumised ning lisaks saavad kõik soovijad osa võtta õnneloosist.

 Kolm aastat tagasi uude ja päris oma majja kolinud Eesti Rahva Muuseum rajati 1909. aastal kodanikualgatusena pühendusega Jakob Hurdale ja tema pärandile. ERMi tänane tase ja populaarsus tugineb enam kui sajandipikkusele kogumistegevusele, suhtlusele Eesti rahvaga, teadustööle ning ühistööle mitmete partneritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles