Itaalia imetenor Luciano Pavarotti dokk näitab, milline oli maailmakuulsa ooperilaulja hingeelu

Spekter
Copy
Maailmakuulus tenor Luciano Pavarotti
Maailmakuulus tenor Luciano Pavarotti Foto: AP / Scanpix

27. juulil jõuab Eestis kinoekraanidele dokumentaalfilm «Pavarotti» maailma kuulsaimast ooperilauljast Luciano Pavarottist.

Itaalia armastatud ooperilaulja dokumentaalfilmi reklaamiti esmakordselt tänavu Grammy galal, nüüd ilmus filmile aga ametlik treiler, vahendab Variety.

Dokis näeb intervjuusid, kontserdisalvestisi ning arhiivimaterjale Pavarotti perealbumitest. Teiste seas räägivad 2007. aastal siit ilmast lahkunud legendist n-ä ülejäänud Kolm Tenorit ehk maailmakuulsa ooperikolmiku elavad liikmed José Carreras ja Plácido Domingo.

Kahekordsest Oscari-võitjast režissööri Ron Howardi filmimeeskonda kuulusid samad produtsendid, kes aitasid tal teha dokumentaali biitlitest «The Beatles: Eight Days A Week».

Film jälgib Pavarotti tõusu ooperimaailma tippu alates lapsepõlvest tenorist isa peres, esinemistest Itaalia ooperilavadel kuni oma absoluutse läbimurdeni 1990. aasta FIFA World Cupil, kus kõlas tema esituses Puccini võrratu tenoriaaria «Nessun dorma».

Placido Domingo ütleb filmis, et Pavarotti lihtsalt avas suu ja kõik oli lihtne. Just selline Pavarotti oligi. Ta hakkas laulma ning inimesed kuulasid. Mitte ainult klassikalised ooperi austajad, vaid ka teiste žanrite kuulajad. Pavarotti viis ooperi teiste žanrite ja tavainimeste juurde. Mängleva kergusega tegi ta seda, mida mitte ükski teine ooperilaulja ei olnud varem suutnud – ta näitas, et ka ooper võib olla osa popkultuurist. Miljonid müüdud plaadid, esinemised olümpiamängudel ning ka jalgpalli maailmameistrivõitlustel. Ei olnud kohta, kuhu teda poleks esinema kutsutud. 

See oli see, mida suutis Pavarotti lauljana, aga selle võimsa hääle taga oli ka suure hingega mees ja just sellele see film keskendubki. Film näitab, et kes oli Pavarotti tegelikult. Näeme suure hingega meest, kes võttis ka südameasjaks maailmas lokkavat ebavõrdsust vähendada ning korraldas lugematu arv kontserte koos teiste maailmakuulsate lauljatega viletsust ja nälga kannatavate laste heaks. Pavarotti on film mehest, kes suutis muuta maailma paremaks

Kogu elu ohtalt heategevuslikke kontserte andnud imehäälne Pavarotti suutis oma karismaga puudutada miljoneid inimesi üle maailma ja algatada suuri toetusprojekte, kaasates oma tegemistesse olulisi mõjuisikuid nagu printsess Diana ja Elton John.

Pavarottil diagnoosi tema lahkumistuuri kestel 2006. aastal pankreasevähk ning ta suri oma kodus Itaalis aasta hiljem, olles 71-aastane.

Vaata dokumentaali treilerit:

Apollo Kinodes alates 26. juulist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles