Kadri Voorand tuleb Jazzkaarel tartlaste ette uue heliplaadiga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand on oodatud esineja nii kodumaistel lavadel (pildil Eesti muusikaettevõtluse auhindade üleandmisel tänavu 26. märtsil Tallinnas) kui ka välismaal.
Kadri Voorand on oodatud esineja nii kodumaistel lavadel (pildil Eesti muusikaettevõtluse auhindade üleandmisel tänavu 26. märtsil Tallinnas) kui ka välismaal. Foto: Madis Sinivee

Reedel algab muusikasõprade rõõmuks taas Jazzkaar, mis sedakorda on eriline, sest tähistab oma 30. aastapäeva. Programmi uurimisel ilmneb, et üks eripära on veelgi: varem pole sellel festivalil oma uut loomingut esitlenud nii paljud Eesti esinejad. Tartlaste ees on neist vokalist ja klahvpillimängija Kadri Voorand, kaasas bassimees Mihkel Mälgandiga kahasse tehtud heliplaat.

Jazzkaare direktor ja kunstiline juht Anne Erm teatas, et Voorand ja Mälgand on duona keskendunud originaalloomingule, mille keskmes on klaveri, bassi ja vokaali leidlik ühendamine. Nad teevad improvisatsioonilist, elektrooniliste efektide ja poeesiaga rikastatud muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles