Lahkunud on tantsuansambli Neposedõ juht Natalja Baranova

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Baranova.
Natalja Baranova. Foto: Erakogu

Raske haiguse järel lahkus 17. aprillil meie seast hinnatud kultuuritegelane, tantsuansambli Neposedõ asutaja ja pikaaegne juht, rahvusvahelise õigeusu muusika ja rahvaloomingu festivali «Troitsa kõlad» ja mitmete vabariiklike ja rahvusvaheliste lastefestivalide korraldaja  tantsupedagoog Natalja Baranova.

Natalja Baranova sündis 12. juunil 1961. aastal. Peale Kemerovo kultuuriinstituudi lõpetamist 1990. aastal asutas ta Tallinnas tantsukollektiivi Neposedõ, mis oma 29 tegevusaasta jooksul on kasvatanud mitu põlvkonda tantsijaid. Tänu Natalja Baranova sihikindlusele ja andele sai Neposedõst Eesti visiitkaart ning erinevate rahvusvaheliste konkursside laureaat. Läbi elu jäi Natalja  Baranova oma kutsumusele truuks ning pühendus eesti ja vene tantsukultuurile ning rahvakultuuri säilitamisele.

Natalja Baranovat teati kui mitmete festivalide korraldajat, tuntuimad neist rahvusvaheline tantsufestival «Neposedõ kutsub sõpru» ning koreograafia- ja vokaalfestival «Sõpruskond Talendid Tallinnas». Uhkusega võib mainida veel ühte Natalja algatust – rahvusvahelist õigeusu muusika ja rahvaloomingu festivali «Troitsa kõlad», mis on saanud lahutamatuks osaks eesti kultuuripärandist.

2015. aastal omistati Natalja Baranovale Tallinna raemedal kauaaegse silmapaistva tegevuse eest tantsuansambli Neposedõ juhtimisel. 2009. aastal sai Natalja Baranova eesti kodakondsuse just eriliste teenete eest kultuuri valdkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles