Galerii: Võte! Esna mõisas vändatakse filmi Soome kuulsast naiskunstnikust

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy

Järvamaal Esna mõisas toimuvad sel nädalal Soome-Eesti mängufilmi «Helene» võtted. Neljapäeval, 25. aprillil, mil oli ka peaosatäitja sünnipäev, lubati võtteid piiluma ka pressipiltnikud.

Mängufilm «Helene» (2020) räägib Soome kõige kuulsamast naiskunstnikust Helene Schjerfbeckist (1862-1948), kes sai ka rahvusvahelise tunnustuse osaliseks. Filmi fookuseks on tema armastuslugu Soome kirjaniku, kriitiku ja kunstniku Einar Reuteriga, selle stsenaarium põhineb Rakel Liehu samanimelisel Runebergi preemia võitnud romaanil. «Helene» esilinastub märtsis 2020 ning selle võtted toimuvad hetkel Järvamaal Esna mõisas, mis valiti võttekohaks ajastutruuduse tõttu. Filmi tegevus toimub ajavahemikus 1915-1920. 

Režissöör on Antti Jokinen («Puhastus», «Ämmaemand»), kes on koos Marko Leinoga ka stsenaariumi autor. Helenet mängib filmis tunnustatud Soome näitleja Laura Birn, kes on tuntud mängufilmist «Puhastus» ning keda saab näha ka Veiko Õunpuu tänavu linastuvas filmis «Viimased». 

Kõrvalrollides astuvad üles Krista Kosonen, Johannes Holopainen, Pirkko Saisio, Eero Aho ja Jarkko Lahti. Filmi operaatoriks on Rauno Ronkainen, kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Eugen Tamberg ning grimmikunstnik Kaire Hendrikson. 

Filmi tootjateks on Cinematic Finland ja Stellar Film. Filmi produtsendid on Mikko Tenhunen ja Evelin Penttilä.  Eestis on film saanud FilmEstonia Cash Rebate fondi toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles