Eurovisioon 2019: Elina-kloonid, klounid ja kaunismehed

Copy
Victor Crone suutis üksi täitsa terve lava, abiks vaid mõni sähviv välk.
Victor Crone suutis üksi täitsa terve lava, abiks vaid mõni sähviv välk. Foto: JACK GUEZ/AFP

Milliseid pikantseid üllatusi näeb Eurovisiooni laval Tel Avivis? Võidu Iisraeli toonud Netta on vallandanud kaks trendi: freakshow ja plakatlikud sõnumid. Ja kuigi Eesti eelmisel aastal kaugeltki ei võitnud, sai üheks mõjuvõimsamaks trendiloojaks just meie võrratu Elina Nechayeva! Kas sel korral marsivad lavale ooperiartistid ja kanalaulust kantud suleliste ühendkoorid?

Eurovisiooni mastaapi meelelahutussündmust siit maailmanurgast ei leia. Pidu ja palagani jätkub pilvepiirini. Artistid on oma riigi esindaja rollis valmis pükstest välja hüppama, arvukad fännid ajavad publiku keema ning kõik see kokku moodustab enneolematu energiamulli, mis kumab kaugele. Tuju parandava peona, mis pakub värvikaid artiste, meelelahutust ja muusikat, seda kõike vaadata tasukski. Mitte heliolümpiana, kus vaese artisti õlule on veeretatud võimatud ootused ja vastutus.

Midagi erakordselt südantliigutavat, väga eredat või lihtsalt veidrat ja erilist tõuseb aga selgelt ja võimsalt esile ning riisub tavaliselt nii rahva südamed kui ka proffide punktid. Arter noppis välja mõne seekordse trendi ja tegelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles