Maastikud lampide all

Copy
Salongis Moodne Valgus on viimasel kolmel aastal olnud tosin kunstinäitust. Praegu saab vaadata Tea Lemberpuu teoste väljapanekut, mille kõige õnnestunumad maastikumaalid on kinnitatud salongi peaseinale.
Salongis Moodne Valgus on viimasel kolmel aastal olnud tosin kunstinäitust. Praegu saab vaadata Tea Lemberpuu teoste väljapanekut, mille kõige õnnestunumad maastikumaalid on kinnitatud salongi peaseinale. Foto: Margus Ansu

Mõni suur pilt võib olla väikeses formaadis, eks ole, ja mõni päris suur näitus võib mahtuda näiteks... lambipoodi. Tartus, Teguri tänavas, salongis Moodne Valgustus ripub praegu üleval Tea Lemberpuu maalinäitus. Ta on Konrad Mäe ateljee kasvandik, Heldur Viirese õpilane, viimastel aastatel sealsamas õpetaja.

Kui näituse vaatamist vasakpoolsest ruumist alustada, tasub kõigepealt mainida väikest pilti pealkirjaga «Värska». Õhtutaevas puude vahel, paar violetset laiku, mis värviseaduse järgi peaksid taanduma, aga siin esile kipuvad, sest puutüved, peaaegu olematud varjud, tahaksid omakorda taanduda. Nii sünnib sellest taandumisvõistlusest salapära ja pinge, mis teeb väikese pildi endast suuremaks.

Pildid peaseinal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles