Pärnu promofestivali eesmärk on pakkuda omanäolist ooperit

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Endlas esietendus PromFesti raames 2019. aastal Katrin Tegova lavastatud ooper "Romeo või Julia" (Vincenzo Bellini "Kapuletid ja Montekkid").
Endlas esietendus PromFesti raames 2019. aastal Katrin Tegova lavastatud ooper "Romeo või Julia" (Vincenzo Bellini "Kapuletid ja Montekkid"). Foto: Ants Liigus/promfest

Täna (pühapäeval) Pärnus lõppeva PROMi (Pärnu Rahvusvaheline OoperiMuusika festival) kunstiline juht, dirigent Erki Pehk ütles KUKU raadio saatele «Neeme Raud. Siin,» et oma ooperiprojektidega ei üritata konkurentsi pakkuda Rahvusooperile Estonia või Vanemuisele, eelarved on tunduvalt väiksemad, aga Pärnus festivalil aetakse oma asja.

«Me proovime teha moodsamat ja kaasaegsemat muusikateatrit, milleks projekti põhine tegemine annab hiilgavaid võimalusi.» Lisaks on PROMi visiitkaardiks festivali raames toimuva Klaudia Taevi nimelise laulukonkursi võtjale antav lubadus, et maailma ooperirepertuaarist võib valida ühe teose, mis tema jaoks siis ka kahe aasta jooksul, mis festivale lahutab, lavastatakse. Selle lubadusega erinev PROM kõigist teistest festivalidest. Sel aastal nägi nii rambivalgust eelmise võitja Abigail Levise (USA) soovil sündinud Bellini ooper «Romeo ja Julia,» mis PROMI versioonis sai nimeks «Romeo või Julia.» Seekordne võitja kuulutatakse välja tänasel Galal.

Pehk hinnangul on PROM Ida-Euroopa rahvusvaheliste ooperifestivalide seas saanud selgelt oma koha.

Dirigent Erkki Pehki intervjuud KUKU saatele «Neeme Raud. Siin.» Saate kuulata SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles