Karm arvamuslugu: linna ettekirjutused võivad viia Christopher Nolani loobumiseni Tallinna filmivõtetest (41)

Spekter
Copy
Christopher Nolan
Christopher Nolan Foto: Darla Khazei / AP / Scanpix

Ajakirjanik Kaspar Viilup avaldab ERRi kultuuriportaalis arvamust, et Tallinna linna küünilised ettekirjutused võivad lõpuks viia aga selleni, et Hollywoodi režissöör Christopher Nolan loobub Tallinna planeeritud filmi «Tenet» võtetest.

«Kohalik filmitööstus on hinge kinni hoides teinud kõik endast oleneva, et rahvusvaheline koostööprojekt Christopher Nolani ning filmikompanii Warner Brothersiga saaks võimalikuks,» kirjutab Viilup. «Kogu see töö ja vaev võib jäädagi vaid lootuseks, sest Mihhail Kõlvarti ettekujutus Christopher Nolanist – või pigem kogu filmitööstusest, kultuurist ning meelelahutusest – on asjatundmatu ja ääretult vaenulik. Retoorika, millega pressikonverentsil kommunikeeriti võtete jaoks Laagna tee sulgemist, jätab mulje, nagu tuleks Nolan Eestisse nalja tegema,» tõdeb ta.

«Samuti tundub väiklane – ja hirmutavalt autokraatlik – arusaam, et filmitegija hakkab linnaga kooskõlastama, millise nurga alt Tallinna näidata,» kommenteerib ta linnapea Mihhail Kõlvarti sõnu, et Laagna tee või linnahalli näitamine ei pruugi olla Tallinna see pale, mida maailmale näidata. 

Loe tervet arvamuslugu ERRi kultuuriportaalist.

Kommentaarid (41)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles