Albumis avanevad laulupeo juured

Raimu Hanson
Copy
Illustratsioonide hulgas on esimese laulupeo programm ja märk ning Johann Voldemar Jannseni väimehe Heinrich Rosenthali fotoportree.
Illustratsioonide hulgas on esimese laulupeo programm ja märk ning Johann Voldemar Jannseni väimehe Heinrich Rosenthali fotoportree. Foto: Sille Annuk

Rein Veidemann on kirjandusteadlane ja kirjanik, kelle nimi on viimasel paaril nädalal tulnud avalikkuse ette ühenduses esimese üldlaulupeoga. Tema süvenemisest 150 aasta tagusesse aega ja veelgi kaugemale on osa saanud ooperi «Emajõe ööbikud» publik ning raamatute «Laulupeod Postimehega» ja «Laulupidu. Jannsen. Koidula. Avatakt» lugejad.

Alo Põldmäe ooper, mille loo on kirja pannud Veidemann, esietendus 7. juunil Tartu Uues Teatris ja teenis publikult pika marulise aplausi. 1. juunil esitleti ERMis Postimehe kirjastuse üllitatud suures mõõdus teost «Laulupeod Postimehega», mille sissejuhatus on Veidemanni sulest. Eelmisel nädalal tuli lugejate ette kirjastuse SE&JS vahendusel Tartu linnavalitsuse ja Tiigi seltsimaja väljaanne «Laulupidu. Jannsen. Koidula. Avatakt».

Peaaegu 250-leheküljelise pildirohke albumi tekstist on lõviosa autor Rein Veidemann. Kirjastuse leitud on värvikad, mahlakad ja muidu huvitavad lisandused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles