Uued sahinad: Kus Chistopher Nolani suurfilmi lisaks Tallinnale veel üles võetakse?

Spekter
Copy
Ravello katedraal Itaalias
Ravello katedraal Itaalias Foto: akg-images / Mel Longhurst / Scanpix

Christopher Nolani osaliselt Tallinnas filmitava «Teneti» saladuseloor on osutunud vägagi tugevaks ning üleliia palju filmi kohta just infot ei liigu. Küll aga on üht-teist hakatud juba juba kirjutama teisteski riikides, kus 2020. aasta juulis esilinastuva filmi võtteid juba põnevusega oodatakse. 

Ametliku teate kohaselt pidavat linaloo võtted aset leidma seitsmes riigis, sealhulgas Eesti. Välismaa press teab kirjutada, et filmitakse ka Itaalias, Indias ja Inglismaal. 

Inglismaa kohta pole hetkel midagi lisada, kuid näiteks India võtete kohta on teada nii mõndagi. Filmitakse Mumbais, kokku nelja päeva vältel ning teada on ka täpsemad võttepaigad.

Mumbai Mirror teab kirjutada, et Nolan käinud eelmisel aastal filmipärimuse fondi Film Heritage Foundation sündmusel, mis seisab filmide hoiustamise ja restaureerimise eest. Indiat väisates otsustanud Nolan «Teneti» üles võtta ka osaliselt seal: septembri keskpaika ajastatud võtted peaksid väljaande kohaselt aset leidma Lõuna-Mumbais, ajaloolise India Värava ja Colaba turu lähedal ning Taj Mahali hotellis.

Taj Mahali hotell
Taj Mahali hotell Foto: FRANCIS MASCARENHAS / REUTERS / Scanpix

Väidetavalt käis Nolan Mumbais ettevalmistusi tegemas veebruaris ja aprillis ning kavas on linnas lavastada suurejooneline tagaajamisstseen (kõik nimetatud paigad asetsevad samas piirkonnas).

Indialased on iseäranis vaimustuses asjaolust, et nende näitlejanna Dimple Kapadia filmis olulise rolli sai. Täna 62-aastane Kapadia alustas oma Bollywoodi filmikärjääri juba 16-aastasena ning tema neljast tütrestki said näitlejannad. 

Bollywoodi näitlejanna Dimple Kapadia ja režissöörist abikaasa Rahul Kapadia 30. mail 2019
Bollywoodi näitlejanna Dimple Kapadia ja režissöörist abikaasa Rahul Kapadia 30. mail 2019 Foto: SUJIT JAISWAL / AFP

IMDB kohaselt ootab ees filmimine ka Itaalias, täpsemalt Ravellos, kus muuhulgas filmiti üles ka osa 2017. aasta «Wonder Womanist».

Maalilise paiga üheks uhkeimaks vaatamisväärsuseks on luksuslik 11. sajandisse ulatuva ajalooga Villa Cimbrone, mille terrassilt avaneb hingemattev vaade Vahemerele. 

Rahvusvahelisel spioonilool põhineva filmi peaosas on näitleja John David Washington, filmis löövad kaasa ka Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, lisaks Michael Caine ja Kenneth Branagh.

Filmivõtted toimuvad suvekuudel erinevates Tallinna piirkondades. Hollywoodi filmis osaleb taustanäitlejana tuhandeid eestimaalasi.

Lisaks Eestile filmitakse linateos veel kuues riigis. Christopher Nolani film esilinastub 17. juulil 2020.

Christopher Nolan on Hollywoodi üks hinnatumaid lavastajaid, kes on teinud suurteosed nagu «Dunkirk», «Tähtedevaheline» («Interstellar»), «Algus» («Inception») ja «Batmani» triloogia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles