Voronja galeriis muutub tajutavaks aurustunud info

Raimu Hanson
Copy
Zane Zelmene näitas, kuidas saab kunstihuviline tema teoses «Simulaakrum» (2018) vaadata virtuaalreaalsuse prillidega unenägusid. Pilt on tehtud reedel teose ülespaneku ajal.
Zane Zelmene näitas, kuidas saab kunstihuviline tema teoses «Simulaakrum» (2018) vaadata virtuaalreaalsuse prillidega unenägusid. Pilt on tehtud reedel teose ülespaneku ajal. Foto: Margus Ansu

Peipsi veeres Varnjas tegutseb Voronja galerii, mille kuues suvehooaeg avatakse täna kell 14 näitusega «Wanderlust». Kõige muu kõrval on väljapanek tähtis selle poolest, et muudab tajutavaks meid ümbritseva aurustunud info.

Mis on aurustunud info? See väljend on tuletatud näituse ühe kuraatori Indrek Grigori kirjalikust mõtteavaldusest: «Alguses oli materjal tahke (kiviaeg, pronksiaeg, rauaaeg), 20. sajandil hakkavad aga filosoofid rääkima voolavusest ja paralleelselt tuleb käibele mõiste infoajastu. Näitus «Wanderlust» spekuleerib, et informatsioon on aurustumas ja tänini materjalil püsinud inimkultuur saab immateriaalse vormi.»

Kasejupid linnulauluga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles