Tartu Kunstimajas avatakse Madara Lazdiņa isikunäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu Kunstimajas avatakse Madara Lazdiņa isikunäitus.
Tartu Kunstimajas avatakse Madara Lazdiņa isikunäitus. Foto: Repro

Reedel, 28. juunil kell 17 avatakse Tartu Kunstimaja suures saalis Läti maalikunstniku Madara Lazdiņa isikunäitus „Kaja”, mis jääb avatuks kuni 21. juulini.

Kunstnik kasutab heli ja selle füüsikalisi omadusi kirjeldamaks meie suhet keskkonda, ühiskonda ja meie endi sisemisse maailma. Abstraktne maalilaad on kombineeritud detailsete joonistustega, monokroomsus vastandub eredate värvidega. Kõige meid ümbritseva kaja on kohal meie arusaamades ja maailmavaates ning see võimaldab meil näha asju erinevate vaatenurkade alt.

Lazdiņa lisab: “Meil on võimatu ennast isoleerida: kõik kajab, isegi kui proovime seda ignoreerida või eitada. Nendes maalides proovin visualiseerida oma reaalsusega seotud unistusi ja ootuseid ning nende üle mõtiskleda. Füüsiline reaalsus on sõlmitud kokku seesmisega, mis pole küll kuidagi käega katsutav, kuid on siiski kõigi poolt kogetud.”

Madara Lazdiņa (snd 1990) on saanud Läti Kunstiakadeemia maaliosakonnast magistri kraadi. Ta on alates 2010. aastast osalenud grupinäitustel Lätis, Suurbritannias, Poolas, Tšehhis ja Eestis ning tal olnud kodumaal mitmeid isikunäituseid. 2016. aastal sai ta SEB panga maalistipendiumi konkursil publiku preemia ning lühifilmide festivali Starmetis peapreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles