Tampere Majas avatakse Miina Laine monotüüpiate näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Tampere maja.
Tampere maja. Foto: Margus Ansu

Tampere Majas avatakse kolmapäeval, 3. juulil kell 17 Miina Laine monotüüpiate näitus. Tamperest pärit kunstnik Miina Laine graafikanäitus räägib inimese ja looduse suhtest.

Miina Laine on sündinud 1975 aastal Turus. Ta on lõpetanud kunstiõpingud Lapimaa ülikoolis ning õppinud ka Westminsteri ülikoolis. Ta on korraldanud mitmeid näitusi nii Soomes kui välismaal.

Miina Laine tööd on ekspressiivsed. «Ma ei tee eskiise ega püüa teha realistlikke pilte. Püüan saavutada vahetu kogemuse ja tunde», kirjeldab kunstnik oma töötamise protsessi.

Monotüüpia tehnikaga suudab ta peenel viisil väljendada liikumist, see võimaldab ühendada ka ekspressiivse maalimisstiili ja traditsioonilise trükimeetodi. „Üks tõmmis on aluseks järgmisele, nii moodustub teoste sari“, ütleb kunstnik. „Esimese tõmmise kuma on võimalik näha ka ülejäänutes tõmmistes.“ „Tihti on mu tööd seoses teatud projektiga. Aeg ja koht määravad tulemuse. Koha tunnetus on lähtekoht ja kogemused ning mälestused kanduvad stuudios üle mu teostesse. Mitmed asjad, nagu enda meeleolu, mu ümber olevad inimesed ja elu üldiselt mõjutavad tulemust. Ma olen väga sissevõetud liikumise ja elu rütmide esitamisest“

Tampere Maja galerii on avatud iga päev kell 9-18. Sissepääs tasuta!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles