Põlveotsateater sünnib näitlejate kodus

Moonika Põldvee
, Suvereporter
Copy
Näitlejad Sepo Seeman ja Jaan Rekkor tegid terrassil harjutusi rannapalliga. Neid jälgis ukse vahelt lavastaja Tiit Palu.
Näitlejad Sepo Seeman ja Jaan Rekkor tegid terrassil harjutusi rannapalliga. Neid jälgis ukse vahelt lavastaja Tiit Palu. Foto: Urmas Luik

Pärnu sõpruskonna teater tegutseb jälle, tuues tippnäitlejate abiga mängulavale rõõmsameelse teatritüki armastusest ja sellega seotud naljakatest olukordadest.

Pärnu jahtklubi purjekakuuris etendub sel suvel Pärnu suveteatri neljas lavastus “Armastuse narrid”. Eelmistel aastatel on Pärnu suveteater etendanud tõsisemaid tükke nagu “Klarissa kirjad”, mis eelmisel sügisel käis Euroopa kuuldemängude meistrivõistlustel Eestit esindamas, ning “Inriid ja Toomas Nipernaadi”, millega Piret Laurimaa nomineeriti parimaks naisnäitlejaks.

“Armastuse narrid” esietendub tuleval kolmapäeval ja 4. augustini antakse 15 etendust. Etenduse lavastas Tiit Palu, peale Laurimaa mängivad osades Jaan Rekkor ja Sepo Seeman ning muusikat teeb Olavi Kõrre.

Suveteatri tegemine erineb suuresti tavalise teatriproovi protsessist. Kõigepealt harjutatakse teatrilava asemel näitlejate ja lavastajate kodus. Esimene proovisaal tekib Palu juurde, teiseks valiti Seemani kodu ja kolmas on Rekkori oma, kuhu näitetrupp veel ei ole jõudnud.

Teisipäevane proov toimus Seemani kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles