Tuuker kohtub sgrafiitol näki ja arhitektiga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Korporatsiooni Ugala konvendihoone keldrikorruse ühe ruumi seinal on sgrafiitotehnikas teos, mille ülemisel osal on kõrgust 1,5 ja laiust 6,3 ning äsja valminud alumisel osal 1,1 ja 6,3 meetrit.
Korporatsiooni Ugala konvendihoone keldrikorruse ühe ruumi seinal on sgrafiitotehnikas teos, mille ülemisel osal on kõrgust 1,5 ja laiust 6,3 ning äsja valminud alumisel osal 1,1 ja 6,3 meetrit. Foto: Sille Annuk

Kunstnik Peeter Krosmann lõpetas esmaspäeval krohvipuru kokkupühkimisega oma teise sgrafiitotehnikas teose, mida ei ole aga sama lihtne vaatama minna, nagu tema esimest, aastal 2015 Tartu ülikooli kliinikumi hoones Puusepa tänavas valminud kompositsiooni «Aed». Sest uus pilt asub seinal niisuguses kohas, kuhu vaatajad pääsevad ainult korporatsioon Ugala kutsel.

Eesti kunstiajaloo värskeimas ajajärgus väga harva kasutatavas tehnikas monumentaalteos asub Tartus Kuperjanovi tänavas Ugala konvendihoones. Musta, punase ja sinise lubikrohvi kihi sisse lõigatud ja kraabitud piltidega värskel pinnal on kõrgust 1,1 ja laiust 6,3 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles