Emotsionaalne võit: Üksikisast rääkiv Eesti film «Võta või jäta» võeti Kaliningradis vastu pisarate ja kallistustega

Spekter
Copy
Ivo Felt ja Liina Triškina-Vanhatalo Kaliningradis Svetlogorski filmifestivalil
Ivo Felt ja Liina Triškina-Vanhatalo Kaliningradis Svetlogorski filmifestivalil Foto: Allfilm

Mängufilm «Võta või jäta» võitis žürii eriauhinna Venemaal Kaliningradis Svetlogorski filmifestivali Läänemeremaade debüütfilmide programmis. Film sai žürii eripreemia «sügava ja realistliku üksikisa karakteri avamise eest». 

Festivali hindamiskomisjoni esimees oli legendaarne filmiprodutsent, ajaloolane ja filmikriitik Marco Mueller. Konkursil osalesid filmid Soomest, Rootsist, Taanist, Norrast, Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Saksamaalt ja Venemaalt.

«Festivali publik oli emotsionaalne – filmi lõppedes ei jäänud keegi ametlikku küsimuste-vastuste vooru ootama, vaid nutvad ja kallistavad vaatajad lendasid vabas vormis peale ja hakkasid kohe omavahel vaidlema,» jagas kohapealseid muljeid filmi režissöör Liina Triškina-Vanhatalo.

«Võta või jäta» on teinud pika ja eduka festivalikarjääri väga erinevatel filmifestivalidel ju kultuuriruumides – see on suur saavutus mistahes filmile, aga debüütfilmi puhul on eriti märkimisväärne,» tähendas filmi produtsent Ivo Felt.

«Võta või jäta» on praeguseks võitnud preemiaid ja osalenud Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Luxemburgi, Hollandi, Rootsi, Belgia, India, Ameerika filmifestivalidel. 

Film «Võta või jäta» kuulub Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi.

Filmi valmimist toetas teiste sponsorite hulgas Postimees Grupp (Eesti Meedia).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles