Sügav kummardus Eesti filmifestivalile: Jaapan tunnustas PÖFFi eriliste teenete eest kõrge autasuga

Spekter
Copy
PÖFF eesotsas Tiina Lokiga on võõrustanud üle saja Jaapani filmi
PÖFF eesotsas Tiina Lokiga on võõrustanud üle saja Jaapani filmi Foto: Aron Urb

Pimedate Ööde filmifestival PÖFF pälvis eriliste teenete eest Jaapani välisministri aukirja. «Kultuurivahetuse edendamise eest Eesti ja Jaapani vahel kunsti kaudu,» kõlas Jaapani välisministeeriumi põhjendus. 

PÖFF on aastate jooksul näidanud rohkem kui sadat Jaapani filmi, millest kümmekond on võitnud ka erinevaid auhindu. Lisaks on PÖFFi korraldatav Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival pärjanud elutööpreemiaga Jaapani lavastajaid Shinya Tsukamotot ja Hideo Nakatat.

PÖFFi juhi Tiina Loki sõnul on festival pidanud kaugete maade kultuuride tutvustamist oma missiooniks ja erilisel kohal on nende seas alati olnud Jaapan. «Eesti vaataja armastab Jaapani filme, mida näitavad täissaalid ja see, et nii mõnigi neist on võitnud ka publikuauhinna. Kuigi kaks geograafiliselt justkui kauget kultuuri, on Eesti ja Jaapani vahel vaimses plaanis ka üllatavaid sarnasusi. Ilmselt siit võib otsida ka üht Jaapani filmide populaarsuse saladust,» ütles ta.

Kokku autasustas Jaapani välisministeerium teenete eest 63 organisatsiooni ja 206 üksikisikut kogu maailmast. Eestist pälvis autasu veel Jaapani kultuuriklubi Asashio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles