Festival Draama ühendab Ivar Põllu juhtimisel teatritippe ja allhoovusi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Draama kunstiline juht Ivar Põllu (paremal) avas möödunud aastal festivali Vanemuise väikse maja ovaalsaalis.
Draama kunstiline juht Ivar Põllu (paremal) avas möödunud aastal festivali Vanemuise väikse maja ovaalsaalis. Foto: Margus Ansu

Tänavune Eesti teatri festival Draama toimub septembri teisel nädalal Tartus. Festivali juhatavad sisse Draama eelõhtul, 10. septembril Endla teater ja Tartu Uus Teater. Neljaks päevaks kavandatud hoogne teatrikunstilend maandub turvaliselt koos Von Krahli teatriga Draama järelpäeval 15. septembril.

«Selleaastane Draama on viimane Tartu Uue Teatri korraldatav festival,» ütles festivali kunstiline juht Ivar Põllu.

Programmis on Põllu sõnul esindatud nii eelmise aasta auhinnatud tipud kui ka vaiksemad allhoovused. Nii võib kõrvuti näha Tallinna linnateatrit ning Taarka pärimusteatrit, eesti kirjandusklassika töötlust ja tänapäeva maailmadramaturgiat, dokumentaalsust ja fiktsionaalsust.

Iga lavastuse juurde käib vestlus tegijatega. Lisaks teatriprogrammile toimuvad temaatilised vestlusringid ja iga päeva programmivalikut analüüsivad festivali väliskülalised.

Ivar Põllu on festivali Draama kunstiline juht kavakohaselt aastail 2017–2019. Aastal 2016 toimus Draama üleminekufestivalina, kuid samuti koos Tartu Uue Teatriga. Alates 1. veebruarist 2016 on sihtasutuse Eesti Teatri Festival juhataja Maarja Mänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles