Kumusse pääseb nüüdsest isesõitva bussiga

Kultuuritoimetus
Copy
KUMU buss.
KUMU buss. Foto: Karel Zova

Kolmapäeval, 28. augustil algusega kell 12 käivitub bussiliin, mis ühendab Kadrioru trammipeatust Kumu kunstimuuseumiga. Buss sobib eriti hästi eakatele ja väikeste lastega peredele, kellel on tülikas Kadrioru trammipeatusest jalgsi Kumusse minna.

Prantsuse firma Navya poolt toodetud buss, mis on Eestisse jõudnud Taani ettevõtte Holo abiga, veab liinil reisijaid teisipäevast pühapäevani ajavahemikus kell 10–13 ja kell 14–16. Neljapäeviti, mil Kumu on avatud kuni kella 20-ni, samuti laupäeviti ja pühapäeviti, lisandub õhtune vahetus, mille lõplik graafik pannakse paika vastavalt nõudlusele. Bussi marsruut kulgeb mööda Weizenbergi tänavat Kumuni, sealt Mäekalda, Koidula ja Poska tänavat mööda tagasi Weizenbergi tänavale. Bussipeatused paiknevad Katharinenthali kohviku ees, Kadrioru kunstimuuseumi kõrval, Kumu kunstimuuseumi juures Weizenbergi ja Mäekalda tänava nurgal ning Lastemuuseum Miiamilla juures.

„Isesõitva bussi toomine just Weizenbergi tänavale on Kumule väga sümpaatne idee“, nentis Kumu kunstimuuseumi direktor Kadi Polli. „Kõik me teame, et ühiskondliku transpordiga tulles on Kumuni omajagu maad ja eriti turistidele ei ole muuseum mitte alati lihtsasti leitav. Iseliikuvast bussist saab pargis kahtlemata pilkupüüdev tehnoloogiline atraktsioon, aga ühtlasi ka tarvilik abivahend Kumu kunstimuuseumi näitusteni jõudmisel. Projekti on algusest peale suure positiivsusega suhtunud nii Kadrioru muuseumid ja park, kui ka Tallinna linn ja Vabariigi Presidendi Kantselei“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles