Võitis Tartu! Ja Lõuna-Eesti

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Hetkel, mil otsust kuulutanud Beatriz García huulilt kõlas sõna «Tartu», täitus kultuuriministeeriumi saal Emajõelinna võidu nimel tööd teinud meeskonna võiduhüüetega.
Hetkel, mil otsust kuulutanud Beatriz García huulilt kõlas sõna «Tartu», täitus kultuuriministeeriumi saal Emajõelinna võidu nimel tööd teinud meeskonna võiduhüüetega. Foto: Tairo Lutter

Trii-illa, traa-alla, trii-ridiridi-rallallaa! Just nõnda laulsid mituteist tartlast ja lõunaeestlast Kadri Laube lõõtspilli saatel, kui Euroopa kultuuripealinnade valimise eksperdikomisjoni esimees Beatriz García oli teinud teatavaks, et 2024. aasta kultuuripealinnaks saab Tartu. Laulule eelnes vali ja pikk rõõmurõkatus, aga ka paar aastat kõva tööd, et ette valmistada pealinnaks kandideerimise taotlus.

Miks just selline laul? «See sai valitud selle pärast, et refrään on lõunaeestlasele omaselt positiivne ja ka rahvusvaheliselt mõistetav,» ütles Laube. «Ja me mõtlesime, et kui ei võida, oleksime ikka laulnud.»

Rahvusvaheline eksperdikomisjon tegi otsuse, et 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks saab Tartu, kultuuriministeeriumis antud pressikonverentsil, millele eelnes samal päeval kandidaatlinnade Narva ja Tartu taotluse ja esitluse hindamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles