Maris Pedaja luulevideo jõudis rahvusvahelisel võistlusel esikolmikusse

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Maris Pedaja tegi endast foto Jaapanis Ehime provintsis, kus ta töötas 2016. aastal kuu aega vabatahtlikuna, ja avaldas oma blogis (https://www.marispedaja.ee).
Maris Pedaja tegi endast foto Jaapanis Ehime provintsis, kus ta töötas 2016. aastal kuu aega vabatahtlikuna, ja avaldas oma blogis (https://www.marispedaja.ee). Foto: Maris Pedaja

Melbourne’i kirjanikefestivalil selgitati äsja välja maailma esimese lavaluuletajate videovõistluse Slam-O-Vision parimad. Osavõtjaid oli kaheksast Unesco kirjanduslinnast üle maailma. Esikoha võitis Babs Gons Utrechtist, teist ja kolmandat kohta jäid jagama Maris Pedaja Tartust ja Hannah Lavery Edinburghist.

Eesti kirjanduse seltsi teadussekretäri ja kirjanduslinn Tartu koordineerija Marja Undi teatel tuli Maris Pedaja tänavu kevadel Tarslämmi võitjaks luuletusega «Nahk ja kirbud». See tõi talle nüüd ka rahvusvahelise edu. Video salvestati 29. märtsil Tartu kirjandusmajas.

Lisaks nimetatud kolmele linnale osalesid võistlusel Iowa City, Heidelberg, Melbourne, Nottingham ja Quebec City. Luulevideoid saab vaadata siin.

Võitja väljaselgitamiseks saatsid kõik osalevad linnad oma hinnangu videona. Tartus valmis hinnang augusti lõpus avalikul sündmusel, kus huvilised said anda oma panuse meie linna lemmiku väljaselgitamisse. Oma linna esindaja poolt hääletada ei saanud. Kõige rohkem punkte andsid tartlased Moritz Konradile Heidelbergist.

Tartu hindamisvideot saab vaadata siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles