Vene kohus tühistas teatrijuht Serebrennikovi vastu esitatud hagi

BNS
Copy
Täna kuulas Kirill Serebrennikov Moskva kohtus edasiste plaanide käigu kohta.
Täna kuulas Kirill Serebrennikov Moskva kohtus edasiste plaanide käigu kohta. Foto: Stanislav Krasilnikov / Stanislav Krasilnikov/TASS

Moskva kohus loobus kolmapäeval asitõendite puudumise tõttu hagist teatrijuht Kirill Serebrennikovi vastu, keda süüdistati kelmuses ja kes pidi veetma koduarestis ligi kaks aastat.

Kohus menetles hagi 10 kuud ning saatis selle nüüd prokuratuuri tagasi.

Prokuratuuri väitel varastasid Serebrennikov ja tema kaaslased riigilt teatriprojektiks eraldatud 133 miljonit rubla (1,84 miljonit euro). Teatrijuht pidas süüdistusi väljamõelduks.

Täna kõndis Kirill Serebrennikov Moskva kohtusse. 
Täna kõndis Kirill Serebrennikov Moskva kohtusse. Foto: Stanislav Krasilnikov / Stanislav Krasilnikov/TASS

Paljude arvates olid süüdistused karistuseks tema valitsusvastaste vaadete eest, mis kajastuvad ka tema loomingus. Ta mõnitas oma lavastustes riigivõimude valesid, korruptsiooni ja ühiskonnas levivat konservatiivsust.

Võimud väitsid algselt, et üks riigi rahaga toodetud näidenditest ei näinudki päevavalgust. Tegelikult aga jõudis näidend lavale ning kriitikutele tükk meeldis. Hiljem uurijad taganesid oma väitest ning nad pole tänini täpsustanud, kust raha nende arvates varastati. 

Serebrennikov (50), kes viibis vangis ühe päeva, pandi koduaresti 2017. aasta augustis. Ta vabastati aprillis lubaduse peale, et ta püsib Venemaal. Mitu tema kaaslast pidi veetma vangis mitu kuud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles