Kaitseliidu uus ülem: relvade kodus hoidmine võiks olla loomulik nähtus (28)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Kaitseliidu vastne ülem brigaadikindral Riho Ühtegi peab ülioluliseks, et eri tasandite ohvitserid kaasa mõtleksid ja olukordadele lahendusi otsiksid.
Kaitseliidu vastne ülem brigaadikindral Riho Ühtegi peab ülioluliseks, et eri tasandite ohvitserid kaasa mõtleksid ja olukordadele lahendusi otsiksid. Foto: Erik Prozes / Postimees

Praegu peame kõige rohkem sõdima rindel, mis asub meie meeltes, leiab suve keskel Kaitseliidu ülema kohale astunud brigaadikindral Riho Ühtegi, endine kaitseväe erioperatsioonide väejuhatuse ülem.

Kui kõikehõlmav peaks Kaitseliit kui riigikaitseorganisatsioon olema?

Ideaalne oleks, kui iga Eesti mees oleks Kaitseliidu liige. Miks see nii on? Sellepärast, et Kaitseliidu roll ei ole ju sõjaväge toota. Sellega saab suurepäraselt hakkama kaitsevägi, kes toodab ajateenistuse kaudu reservüksusi.

Kaitsevägi on meil praegu selline, mis ei suuda tervele elanikkonnale anda enesekaitsevõimekust, ja ma näengi, et Kaitseliidu roll ongi pakkuda võimalikult laiale elanikkonna osale võimalust mõista ja kohta riigikaitses. Mida rohkem inimesi seal on, seda parem.

Kas teil on olnud mingi seik, mida saate avalikkusega jagada, kus teie elu on olnud ohus või seis on pinev? Et lausa võtab ehmatama.

Eks neid olukordi ole olnud küllaga. Ei oska kohe niimoodi esile tõsta. On juhtunud igasuguseid asju. On helikopteriga alla kukutud. On oldud tule all.

See helikopteriga juhtunud õnnetus oli...

Üks kord Afganistanis. Ja teine kord Euroopas.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles