Kes ja kuidas lahendab kliimakriisi?

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Ülemaailmse noorte kliimastreigiliikumise Fridays For Future teismelised poolehoidjad avaldasid tänavu augusti keskel meelt Saksamaa pealinnas Berliinis.
Ülemaailmse noorte kliimastreigiliikumise Fridays For Future teismelised poolehoidjad avaldasid tänavu augusti keskel meelt Saksamaa pealinnas Berliinis. Foto: MONIKA SKOLIMOWSKA/AFP/Scanpix

Kas kliimamuutuste ohjeldamiseks piisab uuest rohelisest tehnoloogiast või tuleb muuta meie senist elustiili ja majandussüsteemi? Kas kliimakriisi pidurdamise nimel peavad esmajoones vaeva nägema üksikisikud või ettevõtted? Saksamaa teadlased jagasid oma mõtteid Postimehega.

Saksa teadlased on veendunud, et põhivastutus kliimaküsimuses ei peaks langema üksiktarbija õlule. Kõige suurem roll on hoopis poliitikakujundajatel, kes peavad looma majandusliku keskkonna, kus tööstusel ja ettevõtetel ei oleks enam kasulik fossiilkütuseid, praeguse keskkonnakahju peamiseid tekitajaid, põletada.

Sealt edasi tuleb ettevõtetel end muuta ja investeerida keskkonnasõbralikku tootmisesse. Kuigi need investeeringud on kulukad, pole teadlaste kinnitusel neist pääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles