Uus Kuressaare lennuhange võib Nordica kõrvale jätta

BNS
Copy
Nordica lennuk. Pilt on illustreeriv.
Nordica lennuk. Pilt on illustreeriv. Foto: Nordica

Maanteeamet võttis Tallinna-Kuressaare lennuliini uuel hankel lennuki vanuse hanketingimustest välja, mis võib  Nordica tütarfirma Regional Jeti hankest kõrvale jätta, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal. 

Maanteeameti transpordidirektor Meelis Telliskivi selgitas, et lihtsuse huvides uues riigihankes enam vanusega ei arvestata.

«Me väga oleksime tahtnud seda sinna sisse panna, aga erinevad juristid andsid tagasisidet, et see on õigustühine, kui sinna selline lause sisse panna. Kui keegi selle kohtus vaidlustaks, oleks jälle hange edasi lükatud. Ja me praegusel hetkel ei taha, et see hange kohtuvaidluste koridori satub, nagu ta eelmine kord oli,» ütles ta ERRile. 

Nordica juhatuse esimees Erki Urva ütles, et hanke peamised nõuded on ettevõtte jaoks pettumust valmistavad. «Ei hinnata absoluutselt kvaliteeti ja ei hinnata Saaremaa ettevõtjate soovi saada vähe korralikum, kvaliteetsem ja uuem lennuk sinna lendama,» rõhutas ta.

«Muidugi on võimalik ka koostööd teha ja võib-olla leida kuskilt Skandinaaviast mingeid vanu ronte, millega sellist teenust pakkuda. Aga me ei ole päris kindlad, kas me tahame selle peale oma energiat raisata,» lisas Urva.

Maanteeameti transpordidirektor loodab seejuures, et hankele teevad pakkumise neli kuni viis ettevõtet. Selleks annab talle kindlust teine hankes tehtud muudatus. Nimelt, eelmine kord peletas mitmeid ettevõtteid eemale nõue näidata ära kindel lennuk ja kindel asenduslennuk. Nüüd niisugust nõuet ei ole ehk lennuk peab lihtsalt hanke nõudmistele vastama.

«Kuna paljud lennufirmad lendavad rotatsiooni erinevate lennukitega, siis neil ei ole võimalik tagada, et konkreetse pardanumbriga ABC 123 lendab kogu aeg Kuressaare liinil,» märkis Telliskivi. See reeglimuudatus võiks Kuressaarde meelitada ka suuremaid lennufirmasid.

Maanteeamet kuulutas välja uue riigihanke Tallinna-Kuressaare-Tallinna lennuliinile vedaja leidmiseks, hanke eeldatav maksumus on 16,8 miljonit eurot.

Maanteeamet otsib teenuse pakkujat alates 1. aprillist 2020 kuni 30. maini 2024. Pakkumusi saab hankele esitada 14. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles