Harju maakohus mõistis lätlase imiku vigastamise eest vangi

BNS
Copy
Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus mõistis reedel vangi Läti kodanikust mehe, kes tarvitas tema hoole alla jäetud imiku suhtes vägivalda ja tekitas talle vigastusi.

Kohus mõistis 42-aastasele Dainisele viieaastase vangistuse, mida lühimenetluse tõttu vähendati ühe kolmandiku võrra ning tema lõplikuks karistuseks jäi kolme aasta ja nelja kuu pikkune vangistus. Tema karistust arvestatakse tema kinnipidamisest mullu 12. detsembril.  

Lisakaristusena kohaldas kohus mehele väljasaatmist Eestist koos sissesõidukeeluga viieks aastaks.

Kohus mõistis lapse emale, 30-aastasele Jekaterinale lapse tervisekahjustustest teatamata jätmise eest tingimisi nelja kuu pikkuse vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tekitas Dainis 2018. aasta detsembris, kui ta pidi hoolt kandma oma tuttava naise viie kuu vanuse lapse eest, imikule vägivallatsemisega raskeid tervisekahjustusi.

Prokuratuur süüdistas lapse ema Jekaterinat selles, et pärast lapse tervisekahjustustest teadlikuks saamist, viivitas ta arsti juurde pöördumisega kuni lapse tervislik seisund oli eluohtlik.

Arstidel õnnestus siiski lapse elu päästa.

Lisaks süüdistati Dainist ka 2018. aasta kevadel narkojoobes auto juhtimises ning selles, et ta 2018. aasta juunis ähvardas noaga ühele mehele tervisekahjustusi tekitada ning juulis 2018 ähvardas üht meest tapmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles