Uues kodumaises komöödias selgub, et armastus on siiski olemas

Copy
Stseenis lavastusest «Tere, kallis!» on Robert Annus, Katrin Pärn ja Maria Annus.
Stseenis lavastusest «Tere, kallis!» on Robert Annus, Katrin Pärn ja Maria Annus. Foto: Heikki Leis / Vanemuine

Täna kell 19 esietendub Vanemuise väikeses majas Tiit Palu lüüriline komöödia «Tere, kallis!». «Mulle on lähedane naer läbi pisarate, lood, kus on naeru, aga ka melanhooliat ja kurbust,» ütles Palu.

Pille ja Viktor on väga korralikud inimesed. Nad teevad kõvasti tööd ja peavad lugu puhkusest. Nad on teineteisega harjunud ega mäletagi enam hästi, mis neid kokku sundis. Kas selleks võis olla armastus?

Ühel reede õhtul, mil nad on maailma eest oma koju varjunud, saabuvad ootamatud külalised. Kohe saab selgeks, et rahulik ja vaikne nädalavahetus on põhjalikult rikutud. Külalised on Viktori kaksikõde Mari ja tema värske peigmees Peeter, kes on äsja saabunud ümbermaailmareisilt. Selgub, et maailm on suur ja huvitav ja armastus on siiski olemas.

Elu võib olla raske ja kerge, igav ja huvitav, ilus ja kole. Igaüks saab teha oma valiku. Hea, kui keegi annab õigel hetkel vajaliku müksu.

«Mulle meeldib selline sissepoole muigamise teater,» märkis lavastaja Tiit Palu. «Mind ei huvita niipalju see, mis juhtub, kui see, mida räägitakse ja kuidas mõeldakse. Ja ma otsin sellist helget ja kerget olemist, kus kannad pole kogu aeg maas ning öeldud sõna ja tegevus on pisut nihkes.»

Lavastuses «Tere, kallis!» on vaatajate ees Maria Annus, Katrin Pärn, Robert Annus ja Karol Kuntsel. Lavastuse kunstnik on Eugen Tamberg ja valguskujundaja Imbi Mälk.

Stseenis lavastusest «Tere, kallis!» on Robert Annus (vasakul) ja Karol Kuntsel.
Stseenis lavastusest «Tere, kallis!» on Robert Annus (vasakul) ja Karol Kuntsel. Foto: Heikki Leis / Vanemuine
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles