Politsei arreteeris koolis jonnima hakanud 6-aastase tüdruku (1)

Elu24
Copy
6-aastane Kaia Rolle arreteeriti koolitöötaja löömise eest.
6-aastane Kaia Rolle arreteeriti koolitöötaja löömise eest. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Ameerika Ühendriikides Florida osariigis Orlandos arreteeriti 6-aastane tüdruk, kes koolis jonnima hakkas ja üht töötajat lõi.

Orlando naine Meralyn Kirkland oli šokeeritud, kui sai sel neljapäeval teate, et tema 6-aastane lapselaps viidi käeraudades koolist minema, vahendab clickorlando.com.

6-aastane Kaia Rolle segas tunnis korda, nii et ta saadeti direktori juurde. Vanaema sõnul oli käitumine tingitud unetusest, mis on seotud uneapnoega. Uneapnoe on une ajal tekkiv hingamiskatkestus.

Koolitöötaja haaras tüdruku randmetest, et teda maha rahustada, kuid see ajas tüdruku veel rohkem närvi ning ta lõi töötajat. Kooli politseinik arreteeris tüdruku peksmissüüdistuse alusel ja ta viidi noorte hindamiskeskusse.

Tüdruku vanaema oli juhtunust šokeeritud. Politseiametnik Dennis Turner ei mõistnud naist, kui too selgitas, et tüdrukul on unehäired. «Mul on ka uneapnea, aga ma ei käitu nii,» olevat Turner vanaemale öelnud.

Vanaema ei mõistnud, kuidas saab kuue-aastase tüdrukuga niimoodi käituda. Arreteerimisel tehti tüdrukust ka pilt, just nagu kurjategijatest ikka. Samuti võeti tüdruku sõrmejäljed.

Tüdruk ütles, et üritas oma vanaema jaoks tugev olla. «Ma olin kurb, kuna mu vanaema oli kurb, ja ma tundsin tast puudust,» rääkis ta päev pärast juhtunut.

Vanaema arvates ei peaks ükski 6-aastane laps kogema käed raudus politseiautos sõitmist.

Orlando politsei esindajate teatel oli Rolle üks kahest lapsest, kes tol päeval arreteeriti. Teine oli 8-aastane. Alla 12-aastase laste arreteerimiseks peaks politseiohvitserid nende vanemalt või hooldajalt nõusoleku saama, aga seekord seda ei tehtud.

Juhtunu kohta alustati jaoskonnas sisejuurdlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles