Eksperimendid elutoas ehk Iseennast peeglist vaadates

, teatrikriitik
Copy
Sirje (Katrin Pärn, vasakult) ja Peeter (Robert Annus) tulid ootamatult külla Pillele (Maria Annus) ja Viktorile (Karol Kuntsel).
Sirje (Katrin Pärn, vasakult) ja Peeter (Robert Annus) tulid ootamatult külla Pillele (Maria Annus) ja Viktorile (Karol Kuntsel). Foto: Heikki Leis/Vanemuine

Vanemuises 21. septembril esietendunud Tiit Palu komöödia «Tere, kallis!» vaatamisel tekivad seosed Edward Albee näidendiga «Kes kardab Virginia Woolfi?». Julmade armastuse-vihkamise mängude asemel sukelduvad tegelased aga iseenese unustatud hingesoppidesse ja salaunistustesse, et leida uuesti ennast ja armastust teineteise vastu.

Laval on ühe abielupaari elutuba. Neile tuleb külla mehe õde oma uue sõbraga. Enne külaliste saabumist näikse abikaasad teineteisest kaugenenud olevat, kumbki pool vaevleb isiklikus kriisis ega märka, et kaaslasel on käsil samasugused siseheitlused.

Õpetajana töötav Pille (Maria Annus) võtab isiklikult seda, et pensionisambasse värbajad ta kaubanduskeskuses järsku tähelepanuta on jätnud. Ärimees Viktor (Karol Kuntsel) ei suuda enam müüa pehmeid diivaneid, sest äkitselt on moodi tulnud kõvad. Mõlemad tegelased tammuvad oma seisakus ja tunnevad, et on kaotanud või maha maganud midagi väärtuslikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles