Eesti moe parimatest parimad

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Gita Siimpoeg
Gita Siimpoeg Foto: Laska

Siin on kuus geeniust, kelle nimed tasub tingimata meelde jätta. Eesti mainekaima moeauhinna Kuldnõel kandidaatide sekka pääseb vaid erakordselt silmapaistva ja vähemalt viie aasta pikkuse loominguga. Hõbenõel aga tunnustab moeaasta eredaimaid sähvatusi. Võitja selgub TFW avagalal 16. oktoobril. Kes aga väärib publiku lemmikuks kroonimist, otsustad sina!

TFW publikulemmiku valid sina!

Kelle ideed ja käekiri kõnetavad sind kõige rohkem? Sina saad muuta Eesti moeajalugu! Mine sobranna.postimees.ee ja hääleta oma soosiku poolt.

Kõigi hääletajate vahel, kes edastavad hääletuslehel oma kontaktandmed loositakse välja 2 naisteparfüümi Salvatore Ferragamo Signorina Ribelle EdP 30 ml ja meesteparfüüm Carolina Herrera Bad Boy EdT 50 ml. Peaauhind on Olivia Burtoni käekell. Auhinnad on välja pannud Sirowa ja Goldtime.

Hääletamine lõppeb 16. oktoobril, kell 12. Head loosiõnne!

Kuldnõela nominendid

Tanel Veenre, Tanel Veenre Jewellery
Tanel Veenre, Tanel Veenre Jewellery Foto: Bogdan Natakhin

Tanel Veenre, Tanel Veenre Jewellery

Muinasjutuvestja ja maailmaparandaja, piire lammutav mässaja ja delikaatne kaunishing. Taneli toonirikas multitalendi klaviatuur ei mahu kuidagi paari lausesse. Ehtelooja ainulaadne käekiri on ära tinistanud kogu maailma, ning pole ka ime - ta looming lihtsalt elab.

Kirill Safonov
Kirill Safonov Foto: Evelyn Mikomägi

Kirill Safonov

Kui panna ühte patta volüümikas fantaasia, perfektsionism detailides ja aristokraatlikult lai joon, sünnib Kirilli ainulaadne maailm. Ereda käekirjaga talenti jumaldavad kandjad, kes julgevad eluteatris peaosa mängida.

Arina Baranovskaja, Iris Janvier
Arina Baranovskaja, Iris Janvier Foto: Maksim Toome

Arina Baranovskaja, Iris Janvier

Iris Janvier ilmus Eesti moekaardile nagu plahvatus. Kollektsiooni iseloomustab suurlinlik stiil, jõuline karakter ning energiast pakatav jahe modernsus. Eestis kehtivaid mängureegleid julgelt ületav, värske ja võimukas moevisioon, mis kõnetab üllatavalt paljusid kandjaid.

Hõbenõela nominendid

Kersti Pohlak, Ennos
Kersti Pohlak, Ennos Foto: David Luraschi

Kersti Pohlak, Ennos

Moemaailmas on üha enam neid, kes trendivirvarri asemel midagi tõeliselt väärtuslikku jahivad. Neile on Kersti Pohlaku loodud Ennos nagu unistuste täitumine. Rafineeritud stiil, puhas, säästlik, kompromissitult kvaliteetne ja kestma loodud disain.

Eve Hanson
Eve Hanson Foto: Krõõt Tarkmeel

Eve Hanson

Harva õnnestub liita minimalismi ja ulakust. Eve Hanson aga valitseb mängu ning keerab rõivastesse kordumatuid knihve, ennenägematuid lõikeid ja nutikaid detaile. Eve Hansoni autorikollektsioon võlub vaba vaimuga intellektuaale ja teda kannavad isegi need, keda minimalism ei paelu.

Gita Siipmoeg, GITA
Gita Siipmoeg, GITA Foto: Gita

Gita Siimpoeg, GITA

Noores moeliigas on mässumeelsus, mängurõõm ja hulljulgus hinnatavaimad omadused ning Gital on kõiki neid küllaga. Lisaks Saaremaa kange juurikas ning vali väljenduslaad. Tema värvikas ja bravuurikas, samas praktiline ja energast laetud käekiri niidab noored hinged jalust juba esimesel kohtumisel.

Foto: Kuldnõel

Kuldnõel – Eesti ihaldatuim moedisaini auhind – antakse silmapaistvale moedisainerile või kaubamärgile loomingulise järjepidevuse eest vähemalt viie viimase aasta vaates, pidades silmas kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, müügiedu ja ekspordivõimekust. 

Hõbenõel antakse välja viimase aasta meeldejäävama panuse eest meie moeellu – see on auhind julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest.

Žüriisse kuuluvad Kristi Pärn-Valdoja (ajakirja Säde peatoimetaja), Kristina Herodes (Postimehe moeajakirjanik), Urmas Väljaots (moeajakirjanik), Aljona Eesmaa (Portail.ee peatoimetaja), Britta Ratas (Kaubamaja turundusdirektor, lapsepuhkusel), Filippo Caroti (rahvusvaheline moefotograaf), Krista Kodres (EKA kunstiteaduse professor).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles