Galerii: «Ükssarvik» tõi saali täis

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Eile linastus Elektriteatris idufirmade tegemisest jutustav kodumaine komöödia «Ükssarvik». Pärast seanssi said vaatajad vestelda filmi režissööri Rain Rannuga.

Saal oli välja müüdud.

«Ükssarvik» jutustab kahe noore iduettevõtja teekonnast maailma tehnoloogia mekasse Silicon Valleysse. Film maalib vaatajale värvika pildi tehnoloogiafirma tegemise võlust ja valust, usaldamisest ja unistamisest, hullusest ja hulljulgusest. 

Film põhineb enam kui 30 reaalse Eesti startup-ettevõtja juhtumistel ning kogemusel viimase 15 aasta jooksul.

Filmi autor ja lavastaja on tehnoloogiaettevõtja Rain Rannu, kelle jaoks polnud see esimene kord filmi teha. 2016. aastal väntas ta gerilja-stiilis komöödia «Ameerika suvi». «Mulle meeldib teha filme maailmadest, mida hästi tunnen,» selgitas Rannu.  Ta usub, et uus film on huvitav ja õpetlik nii tehnoloogia valdkonna inimestele kui laiemale vaatajaskonnale.

Filmi produtsendi Tõnu Hiielaid rääkis, et film võeti üles 2018. aasta suvel Eestis ja San Franciscos. Peaosades on Liisa Pulgale ja Henrik Kalmetile, kuid rolli tegi ka «meie mees Hollywoodis» Johann Urb. Kõrvalosa tegi ka Rogelio Douglas Jr, kes muuhulgas mängis kolme Oscariga pärjatud mängufilmis «Whiplash» ning menukas kassahitis «Straight Outta Compton».

Pärast seanssi sai publik Rain Rannuga ka vestelda. Rannu rääkis, et talle meeldivad õnneliku lõpuga lood.

Pikemat usutlust Rain Rannuga saab lugeda järgmisel nädalal Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles