Linnaorkestri hooaeg tuleb vastse peadirigendi nägu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Esimest korda pani linnaorkestri hooaja kava kokku vastne peadirigent Kaspar Mänd, kes sel nädalal jäi Pärnu kontserdimajas pildile pianistist helilooja Rein Rannapiga. Rannap usaldas pärnakatele oma uue teose esiettekande.
Esimest korda pani linnaorkestri hooaja kava kokku vastne peadirigent Kaspar Mänd, kes sel nädalal jäi Pärnu kontserdimajas pildile pianistist helilooja Rein Rannapiga. Rannap usaldas pärnakatele oma uue teose esiettekande. Foto: Carine Isand/PLO

Sel nädalal Rein Ran­napi uudisteosega 26. hooaega alustanud Pärnu linnaorkester lubab järgnevatel kuudelgi uusi tuuli, kuna kogu sügistalve kava on esimest korda kokku pannud orkestri vastne peadirigent.

“Saan viimaks ellu viia kava, mille kohta olen juba pikka aega mõelnud, et seda tahaksin teha,” kinnitas Kaspar Mänd, kes ootab seda hooaega suure huviga.

Nagu avakontserdil kuuleb veel mitmel kontserdil tänavu Pärnu linnaorkestri esituses uudisteoste ettekandeid.

Repertuaaris jääb kindel koht kuldsele klassikale – Mozartile, Haydnile, Beethovenile, mida armastavad nii publik kui muusikud. Sel on Männi arvates oma põhjus: see muusika püsib üle põlvkondade, arendades ühtlasi orkestritki.

Samal ajal on kavas mängida edaspidi varasemast rohkem uuemat muusikat: nii huvitavaid Eesti heliloojate teoseid kui põnevaid leide välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles