Aare Tammesalu – missiooniga kontserdielu rikastaja

Mari Hiiemäe
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kadrioru lossi barokses peasaalis korraldab Aare Tammesalu «Lossimuusika» sarja, mida saab kuulata pühapäevaõhtuti kogu hooaja vältel.
Kadrioru lossi barokses peasaalis korraldab Aare Tammesalu «Lossimuusika» sarja, mida saab kuulata pühapäevaõhtuti kogu hooaja vältel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui küsin, kas ta ise nimetab ennast rohkem muusikuks või kontserdikorraldajaks, vastab Aare Tammesalu: «Kuus päeva nädalas mängin ma tšellot ja pühapäeviti tegelen kontserdikorraldusega.» Tegelikult on need kaks poolust Tammesalu elus sedavõrd seotud, et neid üksteisest lahutada ei saagi.

Igal hooajal annab Aare Tammesalu 50–60 kontserti. Lisaks korraldab ta iganädalast Kadrioru lossis toimuvat «Lossimuusika» sarja ning suvist Mustjala muusikafestivali Saaremaal, aitab käima tõmmata klassikalise muusika festivali Barbadosel ning teeb veel üht ja teist.

Eesti Muusikanõukogu valis Aare Tammesalu üheks tänavuse muusikapreemia saajaks, rõhutades tema mitmekülgselt olulist ja väljapaistvat tegevust Eesti muusikaelu jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles