Tallinnas tulevad taas Kotzebue-kõnelused

Kultuuritoimetus
Copy
Kotzebue konverents Tallinnas 2017. aastal.
Kotzebue konverents Tallinnas 2017. aastal. Foto: Mark Kovalenko

4.–5. oktoobril toimuvad Tallinnas (vastavalt päevadele TLÜ Akadeemilises Raamatukogus ja Eesti muusika- ja teatriakadeemias) eesti ja saksa humanitaarteadlasi ühendavad «VIII Kotzebue-kõnelused».

Tallinnas ja Saksamaal tegutsenud väljapaistvale näitekirjanikule, teatridirektorile ja estofiilile August von Kotzebuele (1761–1819) pühendatud maineka interdistsiplinaarse teaduskonverentsi korraldamisega alustati 2012 Berliinis, tänaseks on sellest vaheldumisi Tallinnas ja Berliinis korraldatavast konverentsist kujunenud kõige olulisem Kotzebue uurimist käsitlev rahvusvaheline teadusüritus.

Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemia on avaldanud ka kaks konverentsi artiklikogumikku. Seekord vaadeldakse konverentsil Kotzebue mälestusi, näidendeis, ajakirjanikutööd, seoseid ooperiga ning vene kultuuriruumiga. Berliini, Hannoveri, Bochumi ja Tübingeni teadlasate kõrval esinevad Eestist Jaan Undusk, Mari Tarvas, Tiiu Reimo, Tiina-Erika Friedenthal, Mai Levin, Kairit Kaur ning Harry Liivrand ja Kristel Pappel (konverentsi korraldajad).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles