Loomingu Raamatukogus ilmus Claudio Magrise lühiromaan «Teine meri»

Copy
Claudio Magris.
Claudio Magris. Foto: Patrick Sinkel / AFP / Scanpix

Ilmunud on värske Loomingu Raamatukogu, Claudio Magrise lühiromaan «Teine meri», mille on eesti keelde tõlkinud ja saatesõnaga varustanud Eda Ahi.

Foto: Loomingu Raamatukogu

Claudio Magrise kohta võib liialdamata öelda, et tegemist on Itaalia elava klassikuga. 1939. aastal Triestes sündinud Magris on tunnustatud kirjanik ja ajakirjanik, kes teinud kaastööd nii Itaalia kui ka välismaa ajalehtedele, ta on ka ülikooliõppejõud ja tõlkija, kaks aastat oli ta Itaalia senati liige ning talle osaks langenud tunnustuste nimekiri on muljetavaldavalt pikk. Muu hulgas leiab sealt ka Itaalia mainekaima kirjandusauhinna Strega, mille ta pälvis 1997. aastal raamatu «Mikrokosmosed» (Microcosmi) eest. 

Romaani «Teine meri» peategelasteks on varalahkunud mõtleja Carlo Michelstaedter (1887—1910) ja tema sõber Enrico Mreule (1886—1959), kelle elulugu ristub hulga pöördeliste ajaloosündmustega maailma eri paigus, kulgedes ajateljel Esimese maailmasõja eelsest perioodist XX sajandi teise poolde. Michelstaedteri filosoofiat, milles õnneliku elu saavutamisel on tähtsal kohal askees ja loobumine, püüdlus elada täielikult praeguses hetkes, rakendab Mreule oma igapäevaelus. Kas see teeb ta ka õnnelikuks, on küsimus, millele Magris oma romaanis vastust otsib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles