Rootslased annavad raha ajaloolise Ruhnu talu taastamiseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsi talu
Korsi talu Foto: Kultuurimälestiste riiklik register

Rootsi Gustav VI Adolfi kultuurifond annetas Saaremaa muuseumile 70 000 Rootsi krooni Ruhnus asuva Korsi talu renoveerimistööde toetuseks.

Muuseumi direktor Endel Püüa ütles, et septembris kirjutatud taotluses küsiti esmajoones Korsi talu katuse vahetamise rahastamiseks Rootsi fondist 767 500 Rootsi krooni, kirjutab Saarte Hääl.

Hinnanguliselt läheb katuseremont maksma 83 000 eurot ning seetõttu kasutatakse rootslaste toetust tõenäoliselt mõne väiksema vajaliku töö tegemiseks.

Püüa sõnul ei jõua Saaremaa muuseum Korsi taluga ise enam midagi teha, sest juba 1. jaanuarist lähevad Ruhnu muuseum ja Korsi talu üle Rannarootsi muuseumile.

«Loodame, et fondi reeglid lubavad siiski kasutada toetust Korsi talu heaks, hoolimata sellest, kes on omanik,» lausus Endel Püüa. Ta avaldas ka tänu rootsi keelt oskavale kolleegile Külli Rikasele, kes aitas taotluse kokku kirjutada, saarlaste sõbrale Riina Noodaperale Gotlandil, kes aitas taotlust vormistada, ja Eesti saatkonnale Stockholmis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles