Oled sa metsik naine või taltsas talleke?

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

Eesti naine on tugev ürgnaine! Või kas ikka on?

Vähemasti on seda meelt kaks pöörast Saare naist Marika ja Mari Tamm, kes seisavad veduritena ehtekollktsiooni Wild Woman taga. Äsja tuldi avalikkuse ette taaskasutatud hõbedast arutorisarjaga.

WildMe rahvusvahelise nime varjus on rahvusvahelise puudutusega Eesti värk! Ehted disianitakse Eestis, kuid valmistatakse Bali saarel käsitööna. Materjaliks taaskasutatud hõbe ja looduslikud poolvääriskivid.

Kujundid on aga tugeva Põhjamaise tundega, meenutades moodsa aja ruunimärke. Neis märkides peituvad eneseusk, tarkus, julgus, loovus, teadmine ja olemine – mis kõik ongi kollektsiooni inspireerinud märksõnad.

Disainer Marika Tamm on Saaremaalt pärit, kuid ehete kavandamise idee tabas teda Balil. 

Balilt õnnestus leida töökoda, kes oli valmis realiseerima minu veidi hullumeelseid kavandeid...
disainer Marika Tamm
disainer Marika Tamm Foto: wildwoman.ee

«Kuna ma ise hõbedat ei töötle, vajasin kedagi enda loomingut realiseerima,» selgitab Tamm. «Hõbeda töötlemise traditsioonid on Balil sajandeid vanad, ma ei ole kusagil kohanud osavamaid hõbedaseppasid. Ja kui enamasti on pika traditsiooniga hõbedameistrid pigem kinni enda traditsioonilistes mustrites ja disainides, siis Balilt õnnestus leida töökoda, kes oli valmis realiseerima ka minu veidi hullumeelseid kavandeid,» ütleb Tamm.

Hõbe on üks maailma jätkusuutlikumaid ehtematerjale, kuna on lihtsasti vormitav ja ümbertöödeldav. Kogu WildWomani valikust on taaskasutatud hõbedast umbes 70%. «Suurematel tootjatel on mugavam kasutavad uut hõbedat, käsitöölised loovad ka taaskasutatud hõbedast. Meie ehted on käsitöö,» ütleb Marika Tamm. Enamik ehetest on ainueksemplarid. 

Metsikut naist eristab arglikest suguõdedest julgus olla. See võib avalduda julguses ennast kaunistada ja pilke püüda. Või siis otsuses endasse uskuda, iseseisvalt mõelda ja oma mõtted ka kõlava häälega välja öelda. Kõike seda võib naine olla ka ühegi kaunistuseta. Ehitult on lihtsalt ägedam.

Foto: wildwoman.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles