Kibe kahetsus: Matt Damon avaldas, mismoodi ta ühe otsuse tõttu kosmilisest varandusest ilma jäi

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Matt Damon filmi «Le Mans '66» esilinastusel
Matt Damon filmi «Le Mans '66» esilinastusel Foto: Mario Anzuoni / Reuters / Scanpix

Kui ajalugu oleks läinud ühel teisiti, oleks «Le Mans '66» staar Matt Damon praegu üks Hollywoodi rikkamaid näitlejaid, ent üks otsus jättis ta hoobilt ilma veerandist miljardist dollarist.

Äsja esilinastunud võidusõidufilmi promotuuril viibiv näitleja avaldas Briti ajakirjale GQ, et omal ajal pakkunud James Cameron talle «Avatari» meespeaosalise Jake Sully rolli, tehes näitlejale magusa pakkumise, mis sarnaneb umbes samalaadse kullaauguga, mis Robert Downey Jr-ile siiani «Tasujate» pealt raha peale teenib: protsenti kassatuludest. 

«Jim Cameron pakkus mulle «Avatari». Ta ütles, et ei vaja selle filmi rolli otseselt nimekat näitlejat ja kui mina tema pakkumist vastu ei võta, siis ta otsib lihtsalt mõne tundmatu näo. Aga kui võtan, on ta valmis tegema minuga lepingu, millega saan 10% tuludest,» meenutas Damon.

Pakkumist Damon vastu ei võtnud ning mis parata, Cameroni 2009. aasta film osutus aasta suurimaks kassahitiks ning oleks GQ arvutuse kohaselt võinud näitlejale sisse tuua 250 miljonit dollarit. Veelgi enam – Damon ei teadnud ka seda, et filmist saab 10 aasta pärast Cameroni hiigelprojekt, mis toob välja 4 järge aastatel 2021, 2023, 2025 ja 2027. Kui oleks õnnestunud ka need algsesse lepingusse sisse kirjutada, siis... selle peale püüab Damon ilmselt mõelda nii vähe kui võimalik.

«Minu suurim kahetsus on aga see, et kuigi Cameroni pakkumise vastuvõtmise tõttu poleks ma saanud teha «Bourne'i ultimaatumi» filme, siis teadsin juba siis, et ilmselt tähendab keeldumine, et ma ei tee kunagi Cameroniga koostööd. Sellest on kahju ja on siiani brutaalne sellele mõelda. Aga mu lastel on kõht täis. Kõik on okei,» lisas ta.

Tõsielul põhinev «Le Mans '66» räägib ajast, mil Ford Ferrari vastu sõtta läks. See on lugu lennuka visiooniga autoehitajast Carroll Shelbyst (Damon) ja kartmatust võidusõitjast Ken Milesist (Bale), kes trotsisid suurkorporatsiooni bürokraatiat, füüsikaseadusi ja isiklikke deemoneid, et ehitada Ford Motor Company jaoks revolutsiooniline võidusõiduauto, millega minna vastu Enzo Ferrari loodud võidukatele neljarattalistele Prantsusmaal, legendaarsel Le Mans'i 24 tunni võidusõidul. 

Filmi «Le Mans '66» lavastajaks on James Mangold («Logan», «Walk the Line», «3:10 to Yuma»). Osades Matt Damon («Jason Bourne»), Christian Bale («Pimeduse rüütel»), Jon Bernthal («Karistaja»), Caitriona Balfe («Võõramaalane»), Tracy Letts («Lady Bird»), Josh Lucas («Piinatud geenius»), Noah Jupe («Kena vaikne kohake»), Remo Girone («Killing Eve») ja Ray McKinnon («Apollo 13»).

Apollo Kinodes alates 15. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles