House-muusika eliit WEISS laupäeval Fotografiska kunstikeskuses

Kultuuritoimetus
Copy
House-muusika DJ ja produtsent WEISS.
House-muusika DJ ja produtsent WEISS. Foto: promo

Laupäeval, 12. oktoobril, astub Fotografiska fotokunstikeskuses Fotografiska lavale house-muusika DJ ja produtsent WEISS, kellele sekundeerivad kodumaalt Paap, Janika Tenn ning peosarja Hype The Funk residendid Mad.is, Ats ja Valtie.

WEISS on house-muusika eliiti kuuluv Suurbritannia produtsent ja DJ, kes jäädvustas ennast ajalukku eelmisel aastal globaalse hittsingliga «Feel My Needs». Lugu, mis anti välja Toolroom Recorsi alt, tõi esikohad viies rahvusvahelises edetabelis, samuti ka koha BBC Radio 1 A-listis ning võitis veel ka DJ Magazine’i esikoha kategoorias «Best of British Winner». Lisaks on singlit edukalt remiksinud näiteks Purple Disco Maschine ja Gorgon City.

Kuigi tuntud just hiti «Feel My Needs» poolest, on WEISS kujundanud house-muusika maastikku järjepidevalt juba aastast 2013, vallutades toona esimest korda Beatporti edetabeli, püsides sealses tipus järjest 4 kuud. BBC Radio 1 muusikakriitikud on jaganud veel hulga positiivset tähelepanu 2016. aastal ilmunud loole «You’re Sunshine», millele kaasnes siis tugev toetus ja tähelepanu Gorgon City, Jax Jones, Duke Dumont, MK, Eats Everything ja Claude Vonstroke poolt.

Käesolev aasta on olnud Weissile väga tegus. Välja on antud 2 tõusvat hitti «Let Me Love You» ja «I Could Get Used To This» koos Becky Hilliga ning on lisandunud edukad remiksid Calvin Harrisele, Claptonile ja KREAMile. Suuremate festivalide hulka on mahtunud Creamfields, Electric Zoo, Miami Music Week, ADE ja BPM Festival Mexico. Samuti on olnud tegu tiheda külalisega hiigelklubides Los Angelesest ja Miamist kuni Ibizani välja, sealhulgas nt Pacha, Amnesia, Eden ja Ibiza Rocks.

Paap on paljudele tuntud kui üks I Land Sound festivali korraldajatest. Janika Tenn aga kaua Londonis resideerunud DJ, kes annab praeguseks regulaarselt uusi lugusid välja house’i-maailmas tunnustatud plaadifirma Strictly Rhythm alt ning kelle käe alt ilmus ka eelmisel aastal lugu koostöös legendaarse Todd Terryga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles