Igavikku püüdmas

Kristiina Garancis
, tantsukriitik
Copy
Hiina juurtega lavastaja Wang Yuanyuani «Lageda lauludes» kõlab Tõnu Kõrvitsa muusika, lavastuses osalevad sopran Karmen Puis, Vanemuise balletitrupp, sümfooniaorkester ja ooperikoor. Esiplaanil Gus Upchurch ja Raminta Rudžionytė-Jordan.
Hiina juurtega lavastaja Wang Yuanyuani «Lageda lauludes» kõlab Tõnu Kõrvitsa muusika, lavastuses osalevad sopran Karmen Puis, Vanemuise balletitrupp, sümfooniaorkester ja ooperikoor. Esiplaanil Gus Upchurch ja Raminta Rudžionytė-Jordan. Foto: Maris Savik

Infobaitidest ülitihedal ajajärgul, kus kõikvõimalikud ahvatlused segunevad keskkonna-, majandus- ja inimkogukondade kriisidega, on suurimaks kingituseks rahu ja tasakaal. Et üldse aru saada, mida üksikisik tunneb, vajab, ihkab ja mis hea, et omaks kutsuda, mis halb, et hüljata.

Põnev on Vanemuise leid kutsuda Tõnu Kõrvitsa muusikale – kooritsüklile «Lageda laulud» ja ka teosele «Labürint» – looma balletti Hiina lavastaja Wang Yuanyuan. Koreograaf on lavastanud Taani Kuninglikus Balletis, California kunstiinstituudis, New Yorgi Balleti koreograafiainstituudis, Shanghai Balletis ja tema teoseid on esitatud üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles